municipis

L'Agència de Residus de Catalunya i l'Associació de Municipis Porta a Porta signen un protocol de col·laboració

La directora de l’Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, ha signat aquest matí amb el president de l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta, Josep Mª Tost, un protocol de col·laboració que té per objecte millorar els nivells de recollida selectiva a Catalunya.

Alguns dels compromisos adquirits per l’Agència de Residus en aquest protocol són col·laborar amb l’Associació per augmentar el coneixement de les variables dels sistema de recollida selectiva porta a porta, sobretot pel que fa als costos econòmics, i també en relació als altres models de recollida, i per trametre informació i assessorament als municipis en aquesta matèria.

D’altra banda, l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta es compromet a donar suport als grups de treball de l’Agència de Residus en l’àmbit de la recollida porta a porta; col·laborar en el subministrament de dades i documentació tècnica sobre aquest model de recollida selectiva de residus; i a donar suport als Ajuntaments i altres ens locals en tasques d’assessorament sobre la implantació de la recollida selectiva porta a porta.

La signatura del conveni s’ha realitzat en el marc de la celebració de la Jornada tècnica “La recollida selectiva porta a porta: 1 repte, 10 anys, 100 municipis”. Amb aquesta Jornada l’Associació ha volgut celebrar els 10 anys de les primeres implantacions de la recollida selectiva porta a porta a Catalunya, per tal de fer balanç de les experiències i els resultats obtinguts fins al moment.

La directora de l’Agència de Residus, Genoveva Català, conjuntament amb d’altres representants institucionals, ha participar en la inauguració de la Jornada, que s’ha celebrat avui al municipi de Tiana (Maresme).

Font: ARC

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA