municipis

Moció a favor d'un cànon de residus incentivador

En els darrers anys hi ha una tendència progressiva a la menor recaptació del cànon i a majors necessitats de repartiment de recursos entre potencials beneficiaris. Per fer front al desequilibri entre ingressos i despeses, s’ha optat per anar reduint cada cop més el retorn del cànon, en comptes d’incrementar els ingressos amb el cànon.

Des de l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta creiem que s’ha d’incentivar els esforços dels municipis i els bons resultats. Considerem que el retorn del cànon és una eina fonamental i que s’hauria d’incrementar, sobretot en les fraccions amb baixos nivells d’impropis, per afavorir un nivell alt de recollida selectiva de qualitat i que, per altra banda, s’hauria d’incrementar el cànon amb l’objectiu de desincentivar la recollida no selectiva i els tractaments finalistes.

Per aquest motiu, des de l’Associació us adjuntem una proposta de moció a favor d'un cànon de residus incentivador, per si la voleu aprovar al Ple del vostre Ajuntament, d’aquesta manera donar suport a un canvi cap a un model que premiï els vostres esforços i els bons resultats obtinguts en la recollida selectiva.

Des de l'Associació us volem demanar que si aproveu la moció ens feu arribar una còpia.

Moltes gràcies.Ben cordialment us saluda,

Josep M. Tost i Borràs
President

fletxa Veure document
 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA