municipis

I Trobada tècnica de la recollida selectiva porta a porta: el paper respecte la prevenció de residus

Els residus són un problema que no para de créixer dia a dia. L’increment en la generació de residus està propiciat en bona part per la utilització de productes d’un sòl ús i de vida cada cop més curta. Aquest constant creixement esdevé un greu problema ambiental.

En aquest sentit, la nova legislació en matèria de residus dóna prioritat a la prevenció dins la jerarquia de residus per tal d’aconseguir reduir la seva generació.

Dins aquest context neix la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es realitza del 21 al 29 de novembre del 2009.

L’experiència de diversos municipis que han implantat la recollida selectiva porta a porta ha demostrat que l’aplicació d’aquest sistema redueix la generació de residus en un percentatge força important.

Segons càlculs realitzats sobre la generació d’aquests residus abans i després d’implantar la recollida porta a porta en els municipis catalans, el percentatge mig de disminució ponderat per població és d’un 11,26%.

Per aquest motiu, des de l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta, s’ha considerat important tractar aquest tema en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Realitzant una jornada tècnica per tal de debatre i posar en comú diferents experiències de prevenció en relació a la recollida porta a porta així com altres aspectes de la gestió dels serveis de recollida selectiva porta a porta.

Per tant, des de l’Associació ens plau convidar-vos a l’acte:

JORNADA TÈCNICA SOBRE LA RECOLLIDA SELECTIVA PORTA A PORTA: EL PAPER DE LA RECOLLIDA PORTA A PORTA EN LA PREVENCIÓ DE RESIDUS

Dia: 27 de novembre
Hora: 17h.
Lloc: Sala de Plens de l’Ajuntament d’Argentona.

Es prega confirmació de l’assistència a: comissionattecnic@portaaporta.cat, o bé al Tel: 622.61.31.55

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA