municipis

Tiana rep el premi de Medi Ambient de la mà de les Associacions Ecologistes

El passat 15 de juliol, Ecologistes en Acció, Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural i Greenpeace van lliurar a Tiana el premi per la bona gestió i tractament dels residus que es fa a aquesta vila. Segons van declarar Anna Rosa Martínez responsable de Greenpeace a Catalunya, “Gràcies pel vostre esforç col·lectiu per demostrar a Catalunya, i en particular a la resta dels municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que una altra gestió dels residus municipals és possible i ben real”.

En l’acte, es va fer entrega d’un premi en reconeixement de l’esforç ja que Tiana l’any 2007, a l’espera de saber les dades oficials d’aquest any, va reciclar un total del 83,9% dels residus, el que vol dir que només va generar un 16,1% de RESTA. Els ecologistes van voler ressaltar que si tots els municipis tinguessin aquests percentatges de recuperació no caldrien tantes plantes de tractament finalista, elogiant l’esperit pioner i els percentatges aconseguits mitjançant el model de recollida porta a porta.

Des de l’Ajuntament de Tiana, el seu Alcalde, Emili Muñoz va voler destacar la importància de la participació i la implicació de tots els vilatans i el consens de tots grups polítics per a aconseguir aquests índex de reciclatge.

Tiana va ser el primer municipi a Catalunya que va implantar un sistema de recollida selectiva porta a porta el 5 de juny de l'any 2000 i és membre fundador de l'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva porta a porta.

Més informació a www.tiana.cat

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA