municipis

Viatge de cooperació tècnica a Bolívia en matèria de residus

Tiana, 19 de febrer de 2020

Del 10 al 25 de gener de 2020, en el marc del projecte “Consolidació i expansió de la recollida selectiva, el compostatge i reciclatge a Bolívia”, finançat per la Diputació de Barcelona i liderat per l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Selectiva Porta a Porta, s’ha dut a terme un viatge de cooperació tècnica formada per l’Associació PaP, la Mancomunitat la Plana i l’Agència de Residus de Catalunya, per assessorar i donar recolzament tècnic als projectes que s’estan desenvolupant als municipis de Tiquipaya, Vinto, Sacaba i la Mancomunitat de municipis del Valle Alto, a la regió de Cochabamba.

Durant aquests dies, les expertes de les institucions catalanes han dut a terme diferents reunions amb els consultors i tècnics municipals per tal de revisar i avaluar el correcte avançament dels treballs i donar pautes de seguiment i millores a realitzar, tant en la recollida selectiva (freqüències, camions, rutes, etc...), les plantes de compostatge i envasos, i les campanyes de comunicació, en cada un dels municipis i de la mancomunitat.

Entre les diverses activitats realitzades durant aquests dies, cal destacar que el dia 16 de gener ha tingut lloc el Seminari de la Xarxa de Compostatge a Bolívia on han assistit unes 170 persones, superant les expectatives de participants. El seminari ha tingut una gran acollida i interès per part del públic, i s’hi han presentat diverses exposicions per part de les expertes catalanes i d’experts locals. D’aquesta manera, la Xarxa de compostatge es consolida com una eina pràctica i eficaç pels tècnics municipals per compartir experiències i coneixements.

En el mateix seminari, s’ha dut a terme un acte oficial de lliurament dels certificats de reconeixement a les mestres i escoles bolivianes que han participat en el projecte d’intercanvi entre escoles catalanes i bolivianes, executat en el marc d’aquest projecte.

El viatge ha estat molt profitós i s’ha detectat entusiasme i motivació per part dels participants en el projecte, per tal d’implementar la recollida selectiva i l’educació ambiental com a pas previ per aconseguir un bon procés de compostatge.

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA