municipis

Èxit en el viatge d'assistència tècnica a Bolívia

Els socis catalans del projecte d’assistència tècnica per consolidar les experiències de gestió de residus als municipis de Tiquipaya i Vinto i convertir-les en referent a Bolívia, projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona, han tornat del viatge de Bolívia amb el convenciment de la gran feina que s’ha dut a terme.

Aquest projecte que lidera l’Associació PaP i que compta com a socis l’empresa Spora, la Mancomunitat la Plana i l’Agència de Residus de Catalunya, té com a principals objectius implantar la recollida selectiva dels residus a l’àmbit del ciutadà i estendreu a altres municipis del País. El projecte contempla, entre altres, un Pla d’implementació de la recollida selectiva Porta a Porta als municipis de Tiquipaya i Vinto i un Pla de comunicació i de participació ciutadana.

Els primers dies d’estada a Bolívia es van dedicar a l’assistència tècnica i a l’intercanvi de coneixements a través de reunions amb els tècnics municipals i amb l’equip de la consultoria local. Alhora es van visitar les plantes de compostatge d’ambdós municipis, en les que es va poder comprovar la bona acceptabilitat del compost produït. També es va realitzar el seguiment dels camions de recollida de residus per poder fer una avaluació de les rutes de recollida actuals.

Dins el viatge, el dia 5 de febrer es va dur a terme un Seminari de Gestió Integral de Residus a Cochabamba, en el que van assistir a prop de 90 persones, entre tècnics i autoritats. El seminari va despertar molt d’interès i va comptar amb ponències d’experts nacionals i catalans.

Posteriorment, es van realitzar diverses visites tècniques per conèixer el territori i la realitat del País. Aquest treball d’intercanvi i de coneixement ha permès enriquir i assolir suficients criteris tècnics per poder desenvolupar amb èxit la tasques contemplades al projecte.

La valoració de tot l’equip ha estat molt positiva, la dinàmica ha estat excel•lent, on tothom ha aportat coneixements i ha après moltes coses. Viatge enriquidor que ha servit per enfortint les relacions i els llaços amb els nostres socis bolivians.

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA