municipis

Representants de Bolívia viatgen a Catalunya per conèixer l’experiència de la recollida selectiva Porta a Porta

Representants de Bolívia han viatjat a Catalunya per conèixer l’experiència de la recollida selectiva porta a porta, dins el marc del projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona “Assistència tècnica per consolidar les experiències de gestió de residus als municipis de Tiquipaya i Vinto i convertir-les en referent a Bolívia”, liderat per l’Associació de Municipis Catalans per a la Recollida Selectiva Porta a Porta i que compta com a socis del projecte a l’Agència de Residus de Catalunya, la Mancomunitat la Plana i l’empresa Spora.

El projecte contempla entre altres la elaboració d’un Pla d’implementació de la recollida selectiva porta a porta als municipis de Tiquipaya i Vinto, el disseny de la campanya comunicativa i diversos tallers participatius. A més de la realització d’un curs de gestió integral de residus municipals a Barcelona que s’ha dut a terme aquest mes de novembre amb diverses visites tècniques i sessions de formació.

Durant la visita a Barcelona s’ha dut a terme una sessió de formació a l’Agència de Residus de Catalunya, visita tècnica a l’Alt Empordà i al municipi de Celrà per conèixer la seva experiència porta a porta, a més d’una sessió de formació i visita tècnica a les instal•lacions de la Mancomunitat la Plana, visita a Argentona per conèixer l’experiència del Pagament per Generació i a Tiana per conèixer l’experiència de la tecnologia aplicada a la recollida porta a porta amb els cubells amb xip. A més d’aquestes sessions, s’ha complementat amb diverses visites a instal•lacions i plantes de compostatge.

A partir d’aquesta visita s’iniciaran les tasques contemplades en el projecte i durant el proper mes de febrer es té previst un viatge dels socis cap a Bolívia per realitzar un seguiment del projecte i realitzar un seminari als municipis de Tiquipaya i Vinto.

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA