municipis

Jornada sobre la recollida porta a porta a Terrassa

El passat 13 de gener es va celebrar la primera trobada del cicle de jornades adreçades als responsables municipals de la comarca del Vallès Occidental.

Aquesta jornada organitzada pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, va comptar amb la participació de Francesc Giró, adjunt a direcció de l’Agència de Residus de Catalunya, Carles Salvans, membre del comissionat tècnic de l’Associació de Municipis Catalans per a la recollida porta a porta i també dels tècnics municipals de Matadepera i de Palau-solità i Plegamans.

A la jornada, hi assistiren una quarantena de representants tècnics i polítics dels diferents municipis que va analitzar la recollida porta a porta, a la Planta de compostatge i biometanització de Can Barba.

La sessió va ser inaugurada pel gerent del Consorci, Paco Fernàndez, i a continuació va fer la presentació Francesc Giró, fent una anàlisi de les diferents experiències de la recollida porta a porta a Catalunya, així com també, de les principals característiques d’aquest sistema. Tot seguit, Carles Salvans, va exposar quines són les tasques i objectius que realitza l’Associació i també repassar les característiques de la recollida porta a porta, analitzant algunes de les experiències implantades a Catalunya i també una comparativa dels avantatges i inconvenients entre aquest sistema i el de contenidors. Per últim, també va fer una breu exposició i comparativa dels aspectes econòmic i unes valoracions finals destacant les bondats i els bons resultats aconseguits amb la recollida porta a porta d’arreu del territori català.
La jornada va cloure amb l’exposició del funcionament de les recollides porta a porta implantades als municipis de Palau-Solità i Plegamans i Matadepera.

El Consorci per a la Gestió de Residus organitzarà al llarg de l'any proposar diferents temes de debat i treball per tal de millorar l'eficiència i l'optimització del serveis municipals de recollida i gestió de residus.

 
 
     
ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS CATALANS PER A LA RECOLLIDA PORTA A PORTA